logotyp
XL-BYGG Sten & Son i Enköping
Öppettider

Badrum

Börjar det bli dags för ett nytt badrum? Vi har allt du behöver för din badrumsrenovering, välkommen till XL Bygg Sten & Son!

Att ha ett riktigt fräscht badrum är drömmen för väldigt många. Eftersom man spenderar en hel del tid i sitt badrum är det viktigt att det ger rätt känsla, något som gör att det kan vara värt att investera i. För att totalrenovera ett badrum krävs oftast en mängd olika yrkesgrupper, allt från kakelsättare till VVS-installatörer. Hos oss på XL Bygg Sten & Son kan du hitta allt du behöver till ditt badrum i Enköping!

Badrumsinredning - allt för ditt badrum i Enköping!

Hos oss hittar du ett stort urval produkter för ditt badrum, av hög kvalitet och från välkända varumärken. Skapa ditt eget personliga badrum med hjälp av inredning som passar din smak och stil. Vi har allt du behöver för att kunna skapa ett drömbadrum där du kommer trivas i många år framöver. 

Tips när du ska inreda ditt badrum

  • Planera

Först och främst är det viktigt att planera utifrån den yta man har tillgång till. Hur mycket kan du få plats med i ditt badrum? Prioritera vad du tycker är viktigast att ha och försök sedan planera så som du vill ha det. 

Finns det plats för både och? Eller måste du välja det ena eller det andra? Det finns dessutom en uppsjö av märken och modeller att välja mellan. Köper man ett badkar kan det vara bra om man till och med kan få provsitta i det innan köpet. 

  • Förvaring

Förvaring av exempelvis handdukar, toapapper eller smink är viktigt i ett badrum. Det finns olika sätt att lösa detta, olika korgar, lådor, hyllor eller pallar kan vara ett alternativ. Det finns även många olika typer av skåp och möbler, för den som har plats för detta. Försök helt enkelt hitta det mest praktiska förvaringsalternativet för ditt badrum. 

Vanliga misstag när man inreder sitt badrum

Ett av de vanligaste och mest förödande misstag många gör är att inte planera sitt nya badrum noggrant. För ett riktigt bra resultat är det viktigt att man har en plan, att man vet vilken yta man har att jobba med och vad man vill få plats med på den ytan. Har man inte det klart för sig är det väldigt lätt att det blir trångt eller att saker placeras fel (exempelvis dörrar som sedan inte kan öppnas). Dock ska man inte heller bygga ett alldeles för stort badrum i förhållande till sitt hus.

Halt kakel är ett annat vanligt problem i badrum. Ofta kan detta även leda till olyckor i samband med att golvet blir blött, vilket gör att det är extra viktigt att det görs rätt från början. Se därför till att du inreder ditt badrum med ett halkfritt kakel. 

Bra ventilation är A och O i badrum. Att man installerar för dålig ventilation är tyvärr ett vanligt problem som kan ge dyra konsekvenser. Har man inte en ordentlig ventilation i badrummet är risken stor att man drabbas av diverse fuktskador, vilket senare medför stora och dyra ingrepp på ditt hus för att repareras. Var därför noggrann med att installera bra ventilation!

Att man går till överdrift med dekorationer är lätt hänt i all iver att försöka åstadkomma det perfekta badrummet. Dock ska man ha i åtanke att mer dekorationer inte nödvändigtvis betyder att rummet blir mer hemtrevligt. Försök hitta en balans och välj ut ett fåtal dekorationer och möbler som passar in i ditt badrum.

Det sista misstaget vi vill ta upp är brist på förvaring. För att badrummet ska ge en harmonisk känsla är det viktigt att var sak har sin plats. Om förvaringen inte räcker till är risken stor att hygienartiklar och produker står framme och ger ett stökigt intryck. Dessutom blir det svårt att ha koll på var allt finns. Därför är det viktigt att man planerar sin förvaring noga, hyllor på väggen eller någon typ av förvaringsmöbel kan vara ett bra alternativ. Allt beror på vad just ditt badrum har för förutsättningar.