logotyp
XL-BYGG Skärhamn
Öppettider

Plywood - XL-BYGG Skärhamn

Det finns många olika typer av skivmaterial att välja mellan när man ska bygga nytt, bygga till eller bygga om. Och användningsområdena är många. Plywood är ett material av flera med höga kvalitetskrav. Konstruktionsplywood ökar markant på marknaden då både kunskap och kvalitetskrav ökar.

Plywood består vanligtvis av ett ojämnt antal fanerlager, som kan vara av olika träslag, tjocklek och kvalitet. I Sverige används ofta furu och gran men även björk, bok, ek samt tropiska träslag förekommer. Det är även möjligt att belägga ytan med en film som gör plywooden tåligare mot slitage, fukt och ger en minskad sprickbildning, vilket ger en positiv inverkan på livslängden.

Det är viktigt att välja rätt plywood för sitt användningsområde. Vi säljer certifierade och typgodkända produkter som ställer krav på egenskaper som till exempel hållfasthet.

Plywood kan fästas med antingen skruv eller spik. Infästningarna bör vara varmförzinkade eller av rostfritt stål och för att motverka fukt rekommenderas tätningsbrickor eller fogmassa.

Plywood_863x200.jpg

 

*Källa, Svenskt trä, http://www.traguiden.se/om-tra/materialet-tra/trabaserade-produkter/skivmaterial1/plywood/

Filter