logotyp
XL-BYGG Burträsk
Öppettider

Våra tio anläggningar

En norrländsk kedja

XL-BYGG Stenvalls har 10 moderna anläggningar i Norr- och Västerbotten, från Kiruna i norr till Umeå i söder. Vi ingår i koncernen Stenvalls Trä som är ett familjeägt företag från Norrbotten med egna sågverk och lång erfarenhet av vidareförädling av träprodukter. Verksamheten riktar sig mot proffskunder och privatkunder och erbjuder byggmaterial av hög kvalitet och ett kundanpassat sortiment.

Vår ambition är att det ska vara enkelt att handla hos oss med snabb hjälp, genomtänkta tjänster och riktigt hög service. Framför allt är det personalen som är vår styrka. Vi strävar efter att vara en naturlig del av kundernas byggprojekt - oavsett om de är proffsbyggare eller hemmafixare. Inte bara med rätt produkter till rätt priser. Vi vill vara med från början till slut och göra allt för att våra kunder ska lyckas med det de bygger. Vi verkar i en bransch som ständigt är i rullning, där det händer mycket från dag till dag. Vi är i en god tillväxt- och utvecklingsresa och vi bollar mycket kollegor sinsemellan för att bli ännu bättre. Tillsammans är vi starka!

 

Tillsammans med över 70 andra bygghandlare i Sverige ingår XL-BYGG Stenvalls i XL-BYGG AB som är en rikstäckande grupp välsorterade, enskilda företag inom byggfackhandeln. Det gör att vi på XL-BYGG Stenvalls kan ta tillvara på fördelarna med att ingå i Skandinaviens stärsta profilerade bygghandelskedja och samtidigt behålla den småskalighet, lokala anpassning och norrländska förankring som genomsyrar vår verksamhet.

Karta_green Stenvalls.png

Butikerna i Luleå

Luleå_png

XL-BYGG LULEÅ på Bergnäset var den första anläggningen som öppnades (TILL BUTIKEN), sommaren 2016 öppnades den andra anläggningen i Luleå på Notviken (TILL BUTIKEN). XL-BYGG Luleå ingår i koncernen Stenvalls Trä AB tillsammans med XL-BYGG Stenvalls, Kallax Flyg, Stenvalls Skogar och Genesis IT.


Butiken i Kiruna

Kiruna_png 

Sedan 2012 ingår XL-BYGG KIRUNA  i koncernen Stenvalls Trä AB tillsammans med XL BYGG Stenvalls, Kallax Flyg, Stenvalls Skogar och Genesis IT.


Butiken i Pajala

Pajala_png

2013 öppnade vi dörrarna till XL-BYGG PAJALA som ingår i koncernen Stenvalls Trä AB tillsammans med XL-BYGG Stenvalls, Kallax Flyg, Stenvalls Skogar och Genesis IT.


Butikerna i Umeå

Umeå_png 

Sedan 2014 ingår XL-BYGG UMEÅ (TILL BUTIKEN) och XL-BYGG UMEÅ SYD (TILL BUTIKEN) sedan 2016 i koncernen Stenvalls Trä AB. Inom koncernen finns även XL-BYGG Stenvalls, Kallax Flyg, Stenvalls Skogar och Genesis IT. 


Butiken i Skellefteå

Skellefteå_png

Med start sommaren 2014 ingår nystartade XL-BYGG SKELLEFTEÅ i koncernen Stenvalls Trä AB. Inom koncernen finns även XL-BYGG Stenvalls, Kallax Flyg, Stenvalls Skogar och Genesis IT.


Butiken i Kalix

Kalix_png 

Från och med januari 2015 ingår XL-BYGG KALIX i koncernen Stenvalls Trä AB. Inom koncernen finns även XL-BYGG Stenvalls, Kallax Flyg, Stenvalls Skogar och Genesis IT.


Butiken i Boden

Boden_RGB.jpg 

I februari 2020 öppnades XL-BYGG Boden och ingår sedan dess i koncernen Stenvalls Trä AB. Inom koncernen finns även XL-BYGG Stenvalls, Kallax Flyg, Stenvalls Skogar och Genesis IT.

Butiken i Burträsk

Burtrask_RGB.jpg

 

XL-BYGG Burtrsäk blev vår tredje anläggning i Västerbotten, den öppnades i december 2021 och blev vår tioende anläggning inom XL-BYGG Stenvalls. XL-BYGG Burträsk ingår i koncernen Stenvalls Trä AB tillsammans med XL-BYGG Stenvalls, Kallax Flyg, Stenvalls Skogar och Genesis IT.