logotyp
XL-BYGG A-TRÄ, Landskrona

Om XL-BYGG A-trä

XL-BYGG A-TRÄ är ett privatägt företag som verkat i Landskrona under tre sekel.

XL-BYGG A-TRÄ är ett privatägt företag som verkat i Landskrona under tre sekel. Vår ambition är att ge dig som kund en heltäckande service för byggmaterial, både som företag och privatkund. Vi svarar även för service inom järn- och industrisektorn.

I längden vinner XL-BYGG A-TRÄ på bredden

XL-BYGG A-TRÄ i Landskrona har genom åren samlat på sig en enorm kunskap och erfarenhet av trä-, bygg- och järnhandelsmaterial. Så sträcker sig också vår företagshistoriaöver tre sekel. Det doftar brädgård om A:et och har så gjort för åtskilliga generationer kunder. Även om XL-BYGG tillhör framtiden har vi i företagsnamnet inte velat släppa kopplingentill bröderna Ernst William och Johan Oskar Abrahamssons livsverk. Det sombörjade med en trävarufirma i slutet av 1800-talet i Landskona är sedan 2009 endel av Skandinaviens största bygghandelskedja, vilket ur kundperspektiv ger mångafördelar: bra priser, säkra leveranser och garanterade kvaliteter. XL-BYGG A-TRÄ lever sannerligen upp till att kallas en riktig bygghandel. Vi vågar påstå att vi har branschens kunnigaste medarbetare. Vi kan därför ge våra kunderen service och ett stöd som få kan matcha: Köp en vara hos oss så bjuder vi på kunskapen. Det är så vi formulerat vår affärsfilosofi.

Brädgård

Under tak kan du som kund gå omkring i vår brädgård och välja ut det material som du är i behov av. Vi är välsorterade på det mesta och våra medarbetare på brädgårdenär träcertifierade, vilket innebär att de gått kurser och kan det här med virke och lister av olika slag. Många kunder drar nytta av den kunskapen och anlitar oss också för kapning till rätta längder.

Snickeri

XL-BYGG A-TRÄ har också en egen snickeriverkstad. Här finns tillgång till en yrkesskicklig inredningssnickare, som kan ta fram allt som inte har standardmått: bänkskivor, speciallister, fönster och dörrar är bara några exempel. Genom vår gedigna hantverkskunskap i snickeriverkstaden har vi löst många problem för kunder ifråga om inredningar. Olika slag av specialemballage kan vi även tillverka.

Industriservice

Många industrier ingår i vår kundkrets. Därför har vi avdelat en medarbetare, som speciellt servar dessa. Han för en ständig dialog med dig som kund och ser till att du har tillgång till vad du efterfrågar i form av material, verktyg och maskiner av bästa kvalitet.

Butiken

I vår välsorterade butik finner du det mesta som behövs för stora som små projekt, allt från spik, skruv, beslag till större maskiner. XL-BYGG A-TRÄ är inte bara en byggmarknad utan kan också betraktas som en klassisk järnhandel med ett fullvärdigt sortiment av högsta kvalitet. Vi har det mesta av det bästa och dessutom valt att samarbeta med enbart märkesleverantörer, det för att kunna erbjuda maskiner och verktyg av högsta kvalitet. I butiken ingår också en färgavdelning vilket gör att vi även kan erbjuda färgbrytning.

Utställning

Att satsa på ett nytt kök eller renovera ett badrum kräver eftertanke. På andra våningen i butiken har vi tagit fram en utställning, som gör det möjligt att uppleva olika slags köks- och badrumsmiljöer, skjutdörrar, golv, fönster samt dörrar. Att komma till oss på XL-BYGG A-TRÄ och gå runt i utställningen är alltså den naturliga upptakten vid planer på nybyggen eller renoveringar av skilda slag. Ni får också tillgång till vår expert på inredningslösningar. Han kan hjälpa till med att rita upp hur just ditt drömkök från Marbodal eller förvaringslösningar från Elfa/Lumi kan se ut.

Hjälp med hantverkare

En service som våra kunder sätter allt större värde på är förmedlingen av kontakter till kvalificerade hantverkare. Det kan handla om att montera ett nytt kök, göra ett nytt badrum, sätta in skjutdörrsinredning, nya fönster, dörrar eller lägga ett nytt tak. Ni behöver alltså inte ställas inför problemet: ”Hur skall vi få tag i yrkeskunniga hantverkare?” Vi hjälper dig med de rätta kontakterna.

Transportservice

Bland våra kunder ingår många proffsbyggare. De har valt den smidigastelösningen för transporterna. Vi plockar ihop varorna som kunden har beställt och levererar med kranbil direkt till arbetsplatsen. Den möjligheten har självfallet alla, men många kunder föredrar att gratis låna något av våra släp och själv ta hand om transporten.

XL BYGG-KORTET

Vi kan också hjälpa till med finansieringen av dina inköp hos oss. XL-BYGG kortet är ett MasterCard, ett kreditkort utan årsavgift. Kortet ger dig möjlighet att bygga först och betala sen.

Högsta kreditvärdighet

Vi är mycket stolta över vårt höga kreditbetyg. Det bygger på Bisnodes kreditvärderingssystem som är världens äldsta och mest ansedda. Systemet betygssätter ett företags betalningsförmåga utifrån en mängd beslutsregler. Att driva ett kreditvärdigt företag kräver tid, engagemang och hårt arbete. Vi hoppas att du inser värdet av att anlita, handla från eller samarbeta med ett kreditvärdigt företag.

display_png

  

Företaget är även ISO-kvalitetscertifierad och under ständig utveckling.

Ledning


Personalbild

Fredrik Lindh

Platschef

0418-446640
Personalbild

Helena Nilsson

Ekonomiansvarig

0418-446641

Byggavdelning


Personalbild

Mats Gihl

Ansvarig Inredning

0418-446635
Personalbild

Magnus Wald

Byggsäljare

0418-446634
Personalbild

Kristina Nyman

Marknadsansvarig

0418-446639

Brädgård


Personalbild

Agron Cermjani

Personalbild

Djonn Asmussen

0418-446632

Snickeri


Järnavdelning


Administration / Kassa


Lager / butik